• bibija@eunet.rs

Vesti

Održane obuke i radionice tokom projekta za jačanje ekonomske sigurnosti Romkinja, uz podršku L’Oréal Fund for Women

Tokom trajanja projekta ,,Jačanje ekonomske sigurnosti Romkinja i povećanje ravnopravnosti u romskoj zajednici u Srbiji’’, koji sprovodi BIBIJA uz podršku L’Oréal Fund for Women, organizovane su 72 radionice koje je prošlo 210 Romkinja.

Održani su i sastanci sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, na kojima je razgovarano o mogućnostima da 30 devojaka, koje završe obuku stručnog usavršavanja i dobiju sertifikat, prijave svoje veštine Nacionalnoj službi za zapošljavanje i na taj način uvećaju svoje šanse za zapošljavanje.

Svaku od 30 devojaka je pratio jedan od Bibijinih mentora tokom pohađanja obuke, i na kraju projekta za svaku je urađen individualni plan podrške.

Njihov odabir bile su obuke manikira i pedikira (11 korisnica); frizer (1 korisnica); šminkeri (11 korisnica);  maser (1), menadžment i marketing (1 korisnica)  i kursevi stranih jezika (1 korisnica engleski jezik  i 1 korisnica nemački jezik i 3 korisnice španski jezik).

Obuke korisnicima pružaju veštine za izgradnju njihovih kompetencija za uspešan ulazak u svet rada.

27. decembra 2023. godine u Academie edukativa polaznicima su uručeni sertifikati o završenoj obuci i oprema koju su dobile za početak posla (lampa za nokte,  gelovi, lakovi, šminka, fenovi za kosu, makaze, bošče, oprema za masažu, rečnici za polaznice jezika, knjiga o knjigovodstvu…)

Share and Enjoy !

Shares